zaterdag 3 november 2007

De voltooiing van mijn boek nadert...

De aftrap van mijn weblog is gedaan. Voortvarend kan ik wel zeggen.
Nog enkele dagen en dan is mijn schrijfexperiment (dat "een boek" heet) geschiedenis. Maar dan komt pas het monnikenwerk. Het corrigeren van taalfouten en grammatica. "Ik klets niet; ik heb veel te vertellen", zoals een vrouw beweert in het tv-programma "Man bijt Hond".
Er is ongemerkt veel tijd in gaan zitten en ik hoop simpelweg, dat ik een handjevol mensen kan troosten met enkele lieve woorden. Ik zal echter ook kritisch moeten kijken of ik mensen niet te hard(vochtig) benader. Want we zijn op aarde om te leren.

Heerlijk vind ik de herfstkleuren en mijn uitzicht op een lindeboom. Vallende blaadjes van goud...

Ik denk dat het moment is gekomen om iets actiever te worden op mijn weblog. Creativiteit is belangrijk (óók als je ondernemer wilt worden). Dit hoorde ik vandaag een voorlichter vertellen van de Kamer van Koophandel. Vooral inspiratie en transpiratie. Bloed, zweet en tranen. Hoeveel tijd wil je er aan besteden, wat is het je waard, wat zijn de offers die je wil doen voor de "muze" van het ondernemen? Hoeveel geld en tijd heb je er voor over?

Even een zijsprong: ik ben gecharmeerd van de kunstwerken van Kaza Poorter. Te zien op de site http://www.kazaapoorter.com


Kunst is ademen.

Iets wat in de wereld
Zonder uiterlijk teken verwelkt
Is de bloem die mannenhart heet.
Onno no Komachi
plm. 850 na Christus


De winterslaap

Als de sneeuw niet meer smelten wil
Een boterham met dubbele jam de mond niet opent
Een oog kijkt eerder scheel naar een gebroken ruit
Dan hangt men lakens voor het raam
De kille bloedsomloop zakt naar de modder
Er is geen wakker worden aan
Jan Wolkers

Nog 18 dagen en het karwei is af!!!

Geen opmerkingen: