dinsdag 28 april 2009

Eupen


Eupen is een Belgisch stadje waar Duits gesproken wordt. Goed te bereiken vanuit Parkstad en Aken. De snelweg brengt je in pakweg een half uurtje naar dit alleraardigst stadje vol "vergane glorie". Door het heuvelachtige landschap is het centrum verdeeld in een "Oberstadt" en "Unterstadt". Met vele terrasjes waar motorrijders, wielrenners en andere toeristen kunnen genieten van een koel Belgisch biertje of een lekker kopje koffie.
Achteraf gezien was het absoluut de moeite waard om in Eupen te gaan kijken. Eupen is, zoals vele gemeenten in Zuid-Limburg, een stad waar veel dagjesmensen komen.

In de jaren 60 en 70 was dit een hobby van menige "dagtoerist": touren door het heuvelland.
Het prototype van de Zondagsrijder.
Ik persoonlijk rijd niet graag. Ik arriveer liever op mijn bestemming. Nieuwsgierig rondkijken en sfeer proeven. En dat kun je niet, zittend in een auto of op een motor. De auto en de motor zijn voor mij enkel en alleen de middelen om ergens te komen…

Toevallig zien we, zittend op een gezellig terrasje, een bord, dat ons attendeert op een expositie. Nieuwsgierig als we zijn, besluiten we een kijkje te nemen.
Een dag later, surfend op internet, kom ik erachter, dat het de expositie "Glas" betreft, in het atelier Kunst & Bühne, Kirchstr. 17 (te Eupen).
Prachtige sculpturen van glas en steen van o.a. Constant Beerden, Christophe Genard en Hubert Carpentier. De kunstwerken van Constant Beerden kregen door zandstralen een eigen dimensie. Prachtige objecten.
De gastvrouw fêteerde ons nog (onverwachts) op een glas witte wijn.

Al met al was het een leuke en leerzame dag.

Meer info m.b.t. Constant Beerden: www.beerden-collard.net/


"Vrije tijd weten te benutten is het resultaat van cultuur en opvoeding."
Bertrand Russel

1 opmerking:

Maud zei

Prachtige foto's!
Groeten, Maud